Panoraamakuvat ja -videot

360° panoraamakuvat ja -videot

360° pyöritettävät panoraamakuvat ja videot mahdollistavat kohteesi esittelyn mielenkiintoisella ja näyttävällä tavalla. Panoraamakuvissa tilat voidaan esitellä nurkasta nurkkaan ja lattiasta kattoon. Asiakkaasi tai vieraasi voivat tehdä elämysmatkan tiloihisi aivan kuin olisivat itse paikalla, huolimatta siitä missä päin maailmaa todellisuudessa ovat. Kuviin voi uppoutua yhtä lailla virtuaalilaseilla, kuin perinteisellä  pöytäkoneellakin.

Virtuaalinen esittely

Mikäli tilasta otetaan useampia kuvia, voidaan ne liittää yhteen panoraamaesitykseksi, jossa vierailija voi kulkea paikasta toiseen tilaan tutustuen. Panoraamaesitykseen voidaan haluttaessa liittää myös kartta osoittamaan kuvien tarkempaa sijaintia alueella. Jos tilasta halutaan toteuttaa juonnettu esitys oppaan johdolla, voidaan panoraamaesitys toteuttaa myös videomuotoisena.

Kohteita

Panoraamakuvan kohteiksi sopivat mm. hotellit ja muut majoitusliikkeet, ravintolat, juhla-, sauna- ja kokoustilojen sekä vuokramökit, liikuntakeskukset, kylpylät, myymälät, ravintolat, kiinteistönvälittäjien myyntikohteet, tapahtumat. Mahdollisuuksia on rajattomasti. Myös pienet tilat toimivat panoraamakuvassa hienosti näyttämättä ahtailta.

Ei erityisjärjestelyitä

Panoraamakuvan ottaminen ei vaadi tilaajalta mitään erityisjärjestelyitä, riittää kun kuvattava tila on siistissä kunnossa. Kuvauspaikalla kuvaaja tarvitsee aikaa puolesta tunnista tuntiin, kuvien määrästä riippuen. Loppu hoituukin sitten Greystonen omissa tiloissa.

Panoraamavideo ei järjestelyidensä puolesta eroa paljoakaan tavallisesta videosta. Jonkin verran ennakkosuunnittelua vaaditaan vähintäänkin käsikirjoituksen ja kuvauspaikkojen etukäteissuunnitteluun.

Kuvien julkaisu

Valmiit panoraamakuvat toimivat useimmilla tavanomaisilla laitteilla, mm. Windows-, Macintosh- ja Linux-tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla ilman mitään ylimääräisiä ohjelmien asennuksia. Voit katsella ympärillesi hiirellä tai sormella kuvasta kiinni ottamalla ja siirtämällä näkymää.

Videoesitykset toimivat älypuhelimilla ja muilla mobiililaitteilla parhaiten YouTube-sovelluksella. Windows-tietokoneilla 360°-videota tukevat kaikkien yleisimpien selainten uusimmat versiot, Macilla kannattaa kokeilla Firefox- tai Chrome-selaimen tuoreinta versiota. Pöytäkoneella voit katsella ympärillesi hiirellä kuvasta kiinni ottamalla ja siirtämällä näkymää. Mobiililaitteella riittää laitteen liikuttelu siihen suuntaan, kuin haluat katsella.

Kuvaesitys toimitetaan tilaajalle asennusvalmiina pakettina, joka ladataan tilaajan omalle palvelimelle.Vaihtoehtoisesti panoraamakuva voidaan sijoittaa johonkin olemassa olevaan panoraamayhteisöön, jolloin omaa palvelinta ei tarvita. Videopanoraamat on järkevintä yleensä julkaista joko youtubessa tai facebookissa.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! Halutessasi voit tulla toimistollemme katsomaan esityksiä virtuaalilasien kautta.

opkk

OP-kiinteistökeskus
Asumisen maailman pyöritettävä panoraamaesitys. Avaa panoraama tästä.

hukkaxpress

Hukka Xpress Alppila
Liikuntakeskus Hukka Xpressin videopanoraamaesitys. Katso video tästä.


Muita esimerkkejä panoraamoista:  Juhan automaalaamo  |  Ravintola Zakuska  |  Oulun keskustan seurakuntatalo